Productieproces

 
 

Wel zo duidelijk, dat 5 stappenplan...

 

Als wij een film voor je gaan maken, dan doen we dat in vijf overzichtelijke stappen. We zetten ze even voor je op een rij:

 

Stap 1: Idee en script fase

Deze stap bestaat vooral uit praten en schrijven. Wij komen bij je langs, we brainstormen en overleggen samen hoe de voor jou beste film er uit zou moeten zien. We hebben het over het doel dat jij wilt bereiken, over je wensen qua inhoud en stijl. Zodra jij JA zegt, gaan wij aan de slag. We maken een draaiboek, kijken samen hoe jullie de voiceover teksten willen hebben en zorgen ervoor dat jullie nauw betrokken blijven bij het hele maakproces.

 

Stap 2: De productie

Als het script klaar is stellen we de crew samen, breiden die zonodig uit met meer specialisten. Als jij dat wilt zetten we ook acteurs in of stand-ins van een casting bureau. We gaan kijken waar we gaan filmen en hoe we dat gaan doen. Zodat we precies weten wat we allemaal aan apparatuur nodig hebben.

 

Stap 3: Het filmen

De dag, of dagen, van de opnames zijn begonnen. Dat betekent hard werken, je aan het opgestelde strakke draaischema houden, en natuurlijk continu scherp blijven. Zorgen dat alles wat we vooraf hebben besproken, gefilmd wordt. Elk shot op de shotlist wordt afgevinkt. Drukke, maar ook hele leuke dagen! En onze opdrachtgevers zijn natuurlijk van harte welkom!

 

Stap 4: De montage

Met alleen het ‘ruwe’ materiaal heb je nog geen toffe film..  In de montage gaan de editors met het geschoten beeldmateriaal aan de slag. Als puzzelstukjes laten we alle beelden op de juiste plek vallen, voegen er de juiste muziek aan toe, brengen sfeer en emotie aan, en nodigen dan jou uit om alvast een kijkje te komen nemen. Klopt het allemaal? Krijg jij er het goede gevoel bij? Dan maken wij de eindmontage.

 

Stap 5: De oplevering

Hoera! Hij is klaar! Wij leveren jouw film op elk door jou gewenst formaat aan. Wil je een of meerdere DVD’s? Dat kan! Of heb je liever internetformaat, of misschien wel speciale wensen? Het kan allemaal. Waar het ons om gaat, is dat jij een film hebt waar je trots op kunt zijn. Die je graag wilt laten zien!